5 економічних новин: заборона достроково знімати депозити та здешевшання городини

5 економічних новин: заборона достроково знімати депозити та здешевшання городини

Українці не зможуть достроково забирати депозити / Фото: instagram.com/kaverinaalena

В Україні в офіційних курсах НБУ здорожчали долар і євро.

Відсьогодні відновлюють рух потяга зі Львова до Маріуполя, в офіційних курсах валют трохи знецінилася гривня, а на ринках та в магазинах почали дешевшати сезонні ягоди та овочі.

Про ці та інші економічні новини йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

КУРСИ ВАЛЮТ

Національний банк встановив курси валют на 5 червня. Вартість долара майже не змінилася. Його ціна становить 21,01 грн. Євро ж, навпаки, здорожчав до 23,78 грн. На "чорному" ринку ціни не надто відрізняються від офіційних курсів. За долар там просять від 21 грн. Євро обійдеться щонайменше у 24 грн.

ВАРТІСТЬ ПАЛЬНОГО

Ціни на бензин відучора не змінилися. Літр бензину категорії А-95 у середньому по Україні коштує 21,47 грн. Залежно від заправок, найдешевше це пальне обійдеться водіям у 19,45 грн. А от найвища ціна на А-95 сьогодні складає 23,49 грн. Дизельне пальне здешевшало і тепер в середньому коштує 20,24. За літр газу на заправках просять 8,19 грн.

ВІДНОВЛЯТЬ РУХ ПОТЯГА "ЛЬВІВ – МАРІУПОЛЬ"

Відсьогодні після майже піврічної перерви починає курсувати потяг "Львів – Маріуполь". Зі Львова він вирушить о 17:40 і прибуде до Маріуполя наступного дня о 22:35. Нагадаємо, рух потяга "Київ – Маріуполь" відновили 31 травня.

ЗАБОРОНИЛИ ДОСТРОКОВО ЗНІМАТИ ДЕПОЗИТИ

Тепер вкладники банків не зможуть достроково отримати свій депозит. Такий закон підписав президент Петро Порошенко. Обмеження мають допомогти стабілізувати банківську систему.

ПАДАЮТЬ ЦІНИ НА ОВОЧІ ТА ФРУКТИ

Деякі овочі та фрукти здешевшають уже до кінця червня. Інші ж – навпаки, піднімуться у ціні. Так, через великий урожай дешевшати буде черешня та полуниця – до 20-25 грн за кілограм. Огірки, кабачки, молода капуста, редиска та картопля впадуть у ціні до 15 грн. Помідори – до 30 грн за кілограм. А от гриби, навпаки, додадуть у ціні кілька гривень. Здорожчають і яблука – в середньому до 34 грн кілограм, бо до нового врожаю ще потрібно зачекати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація