5 останніх економічних новин: за ціною яйця стали "золотими", а бізнес відтепер можна реєструвати онлайн

5 останніх економічних новин: за ціною яйця стали "золотими", а бізнес відтепер можна реєструвати онлайн

У великодньому кошику цьогоріч будуть дорогі крашанки / Фото: Сегодня

Ціни на пальне не змінилися.

Гривня продовжує залишатися нестабільною, а яйця в Україні зросли у ціні на 70%. Крім того, державні будинки планують здавати в оренду. Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Курс валют

Офіційний курс гривні продовжує падати. Один долар коштує 23 гривні 50 копійок. Ціна євро - 25 гривень 49 копійок. А в обмінниках, навпаки, і долар, і євро знову подешевшали. За один "зелений" просять від 24 гривень 57 копійок. Євро ж вартує від 26 гривень 62 копійок.

Ціни на пальне

Ціни на бензин відучора не змінилися. Середня вартість одного літра бензину А-95-го по Україні становить 21 гривню 70 копійок. Найвища ціна пального цієї марки - 23 гривні 89 копійок. Найнижча – 19 гривень 50 копійок. Дизельне пальне в середньому коштує 20 гривень 64 копійки. А один літр газу обійдеться у 9 гривень 40 копійок.

Послуга "Бізнес онлайн"

Тепер бізнесмени можуть отримати довідки і витяги через Інтернет. Міністр юстиції Павло Петренко презентував електронні сервіси, за допомогою яких можна зареєструвати компанію, отримати витяги чи необхідні довідки. Раніше отримання цих документів займало чимало часу - від декількох годин до місяця. Зараз сервіс дозволяє зробити це за 5 хвилин. Необхідний документ завантажується прямо з сайту. Після сплати присвоюється унікальний код, а гроші одразу йдуть до держбюджету. Після формування витягу його можна роздрукувати.

Окремі державні будинки здаватимуть в оренду

В Україні планують побудувати будинки, якими держава буде розпоряджатися у двох напрямках. По-перше, таке житло продаватимуть молоді за пільговими цінами. По-друге, окремі державні будинки будуть здавати в оренду. Така новація вже довгий час успішно працює у США та країнах Європи. Будівництво планують розпочати вже наприкінці літа.

Яйця подорожчали, проте борошно впало в ціні

Ціни на продукти знову зазнали змін. За рік яйця подорожчали на 70%. Перед Великоднем середня ціна на десяток яєць по Україні перетнула межу у 20 гривень. Антимонопольний комітет лише розводить руками і пояснює, що об'єктивних причин для такого здорожчання немає. А от борошно, навпаки, трохи впало у ціні. Замість звичних 16 гривень за кілограм, пакет борошна можна знайти за 9-12 гривень.

Нагадаємо, раніше керівник проекту "Успішна країна", економіст, публіцист Андрій Блінов пояснив, як Україні зупинити восени інфляцію, рівень якї може зрости до 50%.

Продукти традиційно дорожчають перед Великоднем

Продукти традиційно дорожчають перед Великоднем

Повʼязані теми:

Наступна публікація