Адмінсуд зобов'язав уряд скасувати незаконне рішення про переведення бюджетників у держбанки Актуально

Адмінсуд зобов'язав уряд скасувати незаконне рішення про переведення бюджетників у держбанки

Бюджетникам повернули право вибору банків для отримання зарплати / Фото: Новини Херсона

Бюджетникам дозволили вільно обирати зручний банк для отримання зарплати.

Окружний адміністративний суд Києва остаточно визнав незаконними рішення Кабміну про переведення бюджетників у держбанки.

Про це йдеться у відповідній постанові суду, яка набрала чинності 1 липня цього року.

Згідно з документом, уряд зобов'язаний скасувати протокольні рішення щодо переведення зарплатних проектів бюджетних організацій і держпідприємств у держбанки та забезпечити вільний вибір банків для отримання зарплати бюджетникам.

Крім того, рішенням суду Кабінет Міністрів України зобов'язали утриматися від здійснення дій, спрямованих на примусове переведення підлеглих міністерств, центральних органів державної влади та підприємств державної форми власності, а також усіх працівників зазначених закладів, винятково в державні банки.

"Тепер ніщо не заважає всім бюджетникам: військовим, вчителям, лікарям, правоохоронцям, яких змушували отримувати зарплату через картки держбанків на підставі цього "нікчемного" рішення, повернутися на обслуговування в "ПриватБанк", "Райфайзенбанк Аваль", "УкрСиббанк" та інші банки, які їм подобаються, а не в ті, в які їх "запхнули" неринковими методами, – зазначає перший заступник Голови Правління "ПриватБанку" Олег Гороховський. – Таке рішення є дуже показовим для судової практики в нашій країні – у нас починають працювати закони, а не телефонне право".

Як повідомлялось раніше, 10 квітня 2014 року відповідно до доручення прем'єр-міністра України №10874/1/1-14 від 10 квітня 2014 року центральним органам виконавчої влади, їхнім територіальним органам, держустановам та підприємствам було наказано перейти на банківське обслуговування в банки державної форми власності. Крім того, протокольними рішеннями №74 від 08.09.2014 та №76 від 11.09.2014 Кабмін зобов'язав керівників держустанов і бюджетних підприємств забезпечити перехід на обслуговування зарплатних проектів виключно в державних банках.

Повʼязані теми:

Наступна публікація