Агентство Fitch оновило прогноз падіння світого ВВП на 2020 рік: що змінилося

Агентство Fitch оновило прогноз падіння світого ВВП на 2020 рік: що змінилося

Фото: Associated Press

У 2020 падіння складе до 4,6%.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings на тлі пандемії коронавірусу COVID-19 понизило прогноз падіння світового ВВП на 2020 рік. Якщо в квітні воно прогнозувалося на рівні 3,9%, то тепер - 4,6%.

Про це йдеться на сайті агентства.

Як наголошується, світу потрібно буде чимало часу, щоб відновитися після кризи, викликаної пандемією. Однак, в агентстві додали, що рівень економічної активності має почати зростання впродовж наступних місяців, якщо не буде збільшення кількості хворих на коронавірусну хворобу під час карантину.

"Щоб повернутися до нормального життя, потрібно багато часу: ми навряд чи досягнемо предвірусних рівнів ВВП до середини 2022 року в США і значно пізніше в Європі", - йдеться в повідомленні.

У прогнозі аналітиків йдеться, що ВВП країн, які розвиваються за винятком Китаю, за підсумками року знизиться на 4,5%, хоча раніше агентство очікувало спад на 1,9%.

Водночас, як вважає Fitch, ВВП Китаю в 2020 році зросте на 0,7%. У той час, як ВВП єврозони знизиться на 8,2%, американська економіка впаде на 5,6% і японська - на 5%.

Нагадаємо, у квітні рейтингове агентство Fitch погіршило економічний прогноз України із "позитивного" до "стабільного". Там вважають, що український ВВП впаде на 6,2% за результатами 2020 року. Водночас Україна трохи легше пройде коронавірусну кризу, ніж інші країни світу, через те, що ВВП країни менше залежить від туризму, а також через падіння цін на нафту, та переважно сільськогосподарською економікою, яка лишатиметься затребуваною у світі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація