Акції компанії Apple обвалилися до рекордних показників

Акції компанії Apple обвалилися до рекордних показників

Фото: Joinfo

Востаннє така ситуація була майже два роки тому.

На біржі NASDAQ акції компанії Apple опустилися на 8,24% і торгувалися позначці $ 144,9.

Цінні папери розпочали стрімко падати після публікації 2 січня листа глави компанії Тіма Кука до інвесторів. Він розповів, що компанія переглянула прогноз стосовно виторгу в першому кварталі 2019 року через уповільнення продажів iPhone на ринках, що розвиваються, перш за все в Китаї.

Apple очікувала отримати виторг в $ 89-93 млрд, однак тепер прогноз знизили до $ 84 млрд.

За словами Кука, керівництво не очікувало настільки масштабного уповільнення економічного зростання в Китаї, пов'язаного з торговими війнами між Пекіном і Вашингтоном.

Нагадаємо, що в переддень Різдва (24 грудня), індекси на фондовому ринку США обвалилися встановивши антирекорд десятиліття. Ситуацію на фондовій біржі різко прокоментував президент США Дональд Трамп, який звинуватив ФРС та її керівника Джерома Пауелла "у всіх бідах економіки США". Після критик Трампа у ЗМІ одразу ж з'явилася інформація про можливе звільнення Пауелла та міністра фінансів Стівена Мнучіна. Однак, вже в середу Білий дім поспішив заспокоїти біржі. В інтерв'ю газеті Wall Street Journal Кевін Хассетт, радник президента з економіки, запевнив, що Трамп не збирається звільняти Пауелла.

Акції Apple здешевшали після презентації новинок

Акції Apple здешевшали після презентації новинок

Повʼязані теми:

Наступна публікація