АМКУ хоче стягнути 79 мільйонів гривень штрафу з відомої мережі АЗС

АМКУ хоче стягнути 79 мільйонів гривень штрафу з відомої мережі АЗС

Фото: УНІАН

ТОВ "Альянс Холдинг" звинувачують у порушенні антимонопольного законодавства.

Із товариства "Альянс Холдинг" - мережі АЗС під брендом Shell – хочуть стягнути штаф розміром 79,4 млн грн. Причина – порушення антимонопольного законодавства та прострочення сплати штрафу.

Таке рішення Господарського суду Києва, пише enkorr.

Зокрема, сума 79,4 млн грн складається зі штрафу в розмірі 39,7 млн грн за антиконкурентні узгоджені дії і стільки ж пені за несвоєчасну його сплату.

Штраф був накладений на "Альянс Холдинг" ще в жовтні 2016-го разом з іншими шістьма операторами АЗС, яких Антимонопольний комітет звинуватив у змові. Компанія отримала третій за розміром штраф після ОККО і WOG.

"Альянс Холдинг" намагався оскаржити в суді рішення про штраф. Цей процес тривав понад рік, у лютому 2018-го Верховний суд України відмовив компанії в розгляді скарги.

Після цього до суду звернувся вже АМКУ з вимогою стягнути штраф і пеню.

Водночас у березні 2019 року суд почав повторно розглядати позов "Альянс Холдинг" до АМКУ про скасування штрафу за нововиявленими обставинами. Цей процес триває до теперішнього моменту і перебуває на стадії апеляції. Чергове засідання призначене на 15 серпня.

Нагадаємо, компанії "Паралель" і Amic, програвши свою суперечку з АМКУ, вже сплатили штрафи та пеню. "Паралель" заплатила 2,9 млн грн у травні 2018 року, "Амік Україна" - 25 млн грн у грудні 2018-го.

"Сокар", ОККО і WOG продовжують оскаржувати рішення АМКУ в судовому порядку.

Shell Retail вийшла на український ринок 2007 року. Відтоді мережа АЗС під брендом Shell управляється компанією Royal Dutch Shell, яка є однією з великих світових компаній у сфері енергетики та нафтохімічної промисловості. Мережа Shell в Україні налічує 132 АЗС у 18 регіонах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація