Аудитори заявили про багатомільйонні незаконні витрати організаторів "Євробачення"

Аудитори заявили про багатомільйонні незаконні витрати організаторів "Євробачення"

Фото: УНІАН

Інформацію щодо їхніх дій передадуть правоохоронцям.

Держаудитслужба проводила ревізію у ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» за період від  24 травня до 16 серпня поточного року за дорученням прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Аудитори заявили, що їм вдалося попередити незаконні витрати на загальну суму 2,8 млн грн в результаті виявлення завищених обсягів наданих послуг, які планувалися виконавцями для надання "НСТУ" та ще не були проведені за обліком ПАТ "НСТУ" та не були оплачені.

Також установлено факти незаконних витрат та недоотримання ПАТ «НСТУ» коштів на загальну суму 8,6 млн грн, порушення у бухгалтерському обліці й закупівлях на загальну суму 468,7 млн гривень.

Аудитори встановили, що, не маючи власних можливостей надати послуги згідно з умовами договору, деякі переможці тендерів залучали субпідрядників за меншу ціну тощо. Наприклад, одне із підприємств здійснило закупку та оренду металодетекторів на суму 1,2 млн грн лише після перемоги у тендері, надавши їх в оренду на два тижні  ПАТ «НСТУ» вже за 2,7 млн гривень.

"Слід звернути увагу, що половина із витрачених коштів (250 млн грн із 522 млн грн) спрямовано закордонним компаніям, яких перевірити практично неможливо", - наголосили у відомстві.

Під час ревізії було усунено (відшкодовано) порушень на загальну суму 2,1 млн грн. Матеріали перевірки аудитори передали до правоохоронних органів, які "нададуть належну оцінку діям окремих посадових осіб ПАТ "НСТУ", що були відповідальні за організацію та проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

Нагадаємо, в квітні виникнув скандал навколо "Євробачення": столичні бізнесмени подали до НАБУ скаргу на організаторів пісенного конкурсу, перевізники заявляли, що на конкурсі щодо транспортування обладнання з Європи на 200 вантажівках перемогла фірма, котра запропонувала найдорожчу ціну послуг.

Повʼязані теми:

Наступна публікація