Аваков озвучив приголомшливу суму застави, яку мають сплатити затримані екс-податківці

Аваков озвучив приголомшливу суму застави, яку мають сплатити затримані екс-податківці

Фото: УНІАН

Деякі рішення стосовно застав будуть оскаржені.

Загальна сума застави по затриманим колишнім високопоставленим податківцям становить близько 350 млн грн.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Інтерфакс.

"Зараз вже розглянуті майже всі запобіжні заходи затриманим колишнім посадовим особам Фіскальної служби. І ми маємо зараз не так мало - близько 350 млн застави, 7 осіб зараз арештовані", - сказав Аваков.

Стосовно незначних застав він додав, що згодом подаватимуться апеляції.

"Щодо кількох людей, до яких за рішенням суду прийнято особисте зобов'язання і незначні застави, ми приймаємо рішення з прокуратурою, і будемо подавати апеляцію", - сказав міністр.

Тим часом шоу з гелікоптерами і доставкою колишніх податківців до столиці обійшлося українському бюджету в 330 тисяч гривень, і ці витрачені кошти вже окупилися, передає ТСН. Зокрема, попри те, що Печерський суд відпускає один за одним податківців, але завдяки заставам бюджетні гроші були витрачені недарма.  

Нагадаємо, печерський райсуд Києва відпустив під заставу в розмірі 15 млн гривень колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антіпова.

Колишній керівник Державної податкової служби у Полтавській області Володимир Задорожний, затриманий під час масштабної антикорупційної операції 24 травня, вийшов на волю. Печерський районний суд Києва вирішив призначити Задорожному запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.

Двом київським податківцям, екс-головам районних управлінь податкової інспекції, дозволили вийти під заставу в розмірі 1 млн, а екс-керівника податкової інспекції Подільського району Олексія Ярошенко, якого звинувачують у співпраці та участі у схемах Януковича, відпустили із залу суду під особисте зобов'язання без браслета.

Зазначимо, масштабну антикорупційну операцію провели Генпрокуратура і МВС. Після обшуків були затримані 23 колишніх високих обласних чинів Міністерства доходів і зборів зі східних і південних областей, а також Києва. Над цим спільно працювали 1700 поліцейських і півтисячі працівників прокуратури. 

У столичному суді за день провели 15 засідань у справах екс-податківців

У столичному суді за день провели 15 засідань у справах екс-податківців

Повʼязані теми:

Наступна публікація