Аваков звинуватив у бездіяльності АМКУ в справі скандального російського постачальника сигарет

Аваков звинуватив у бездіяльності АМКУ в справі скандального російського постачальника сигарет

Аваков просить главу українського уряду Арсенія Яценюка звернути увагу на проблеми з компаніями "Мегаполіс" і "Укренерго" / Фото: УНІАН

Він просить втрутитися в ситуацію прем'єра Яценюка.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков просить главу українського уряду Арсенія Яценюка звернути увагу на проблеми з компаніями "Мегаполіс" та "Укренерго", рішення яких належить до компетенції Антимонопольного комітету України.

"Не в контексті Міністерства внутрішніх справ реагувати на конфлікт громадського руху, наприклад, з компанією "Мегаполіс", яка є монополістом у сигаретно-тютюновому бізнесі з величезною участю російського капіталу. Це в контексті дій АМКУ. Я б хотів, щоб ми ці акценти переміщали з вуличної силової ситуації в сферу рішення АМКУ і просив би тут вашого (Яценюка - ред.) втручання", - сказав він засіданні уряду, передає Інтерфакс-Україна.

Аваков заявив, що не може вирішувати ситуацію зі скаргами компанії Hyundai на дії "Укренерго" під час чергової закупівлі трансформаторів.

"Це знову дії АМКУ. Тому що я не знаю, як реагувати на народних депутатів, на натовп "тітушок", з одного боку, а з іншого – на торговців, які товпляться навколо рішень АМКУ", - сказав міністр.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України заявив, що з 1 жовтня 2015 року розглядає справу про зловживання монопольним становищем найбільшим дистриб'ютором сигарет в Україні "Мегаполіс-Україна", роботу якого активісти заблокували у шести містах України.

Нагадаємо, 12 січня в шести містах України активісти заблокували роботу дистриб'ютора сигарет "Мегаполіс-Україна". За словами народного депутата Сергія Висоцького, "Мегаполіс" заснований російською компанією і "сім'єю" Віктора Януковича, а за часів минулої влади став монополістом по дистрибуції сигарет в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація