Багаті українці заробляють гроші в Україні, а витрачають за кордоном на розкішні весілля та житло

Багаті українці заробляють гроші в Україні, а витрачають за кордоном на розкішні весілля та житло

Заможні українці полюбляють витрачати гроші за кордоном

У 2012 році в нерухомість Британії українці вклали близько 35 млн дол.

Заможні українці, яких багато в політиці, заробляють гроші в Україні, а витрачають вже за кордоном.

Про це пише журнал "Фокус".

Українські чиновники закликають співвітчизників відпочивати в Криму, а самі летять на закордонні курорти, умовляють вкладати гроші в економіку країни, а тим часом виводять активи за кордон і скуповують там нерухомість.

Зокрема, дані про те, що українці у 2012 році вклали 35 млн дол. у лондонські новобудови. Втім, вітчизняні експерти не виключають, що дані про покупки можуть бути занижені.

Наприклад, мільярдер Рінат Ахметов придбав триповерховий пентхаус в одному з лондонських комплексів за 220 млн дол. Віктор Пінчук не пошкодував 159 млн дол. на 5-поверховий вікторіанський особняк.

Про наявність нерухомості за кордоном може свідчити сукупність непрямих факторів. Наприклад, якщо діти політиків вчаться за кордоном, то велика ймовірність, що в тій же країні вони купили житло.

В різний час у Великобританії вчилися нащадки народного депутата Сергія Тігіпка, дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія і т.д.

Вартість навчання в елітних вузах Лондона стартує з 20-30 тис. дол. на рік.

При цьому діти не поспішають повертатися туди, де їхні батьки намагаються прищепити патріотизм простим українцям. Наприклад, у Британії живе син Богдана Губського, дочка Тігіпка, син Євгена Червоненка.

Крім того, батьки далеко від очей організовують їм грандіозні весілля. Так зробили Тігіпко, який видав заміж дочку в Англії, і нардеп Сергій Клюєв, який влаштував розкішне весілля доньці у Ліхтенштейнському дворі у Відні.

А поки еліта витрачає гроші за кордоном, українцям від корупції бігти нікуди. Випускники звичайних вишів готуються розібратися в українських реаліях із середньою зарплатою, яка складає, згідно з даними Держстату, 3400 грн.

Лікуються і відпочивають багаті українці також за кордоном.

Закордонне лікування, відпочинок і навчання в принципі не привід для обурення, бо кожен українець повинен мати можливість вибирати, де навчатися, а де лікуватися. Але у більшості такої можливості немає. Причина в доходах. Так, середньостатистична зарплата українця майже в 9 разів нижча за середньомісячну платню англійця, або в 7-8 разів менше, ніж у жителя Німеччини або Франції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація