Багатоповерхівки Донецької області несподівано відключили від теплопостачання

Багатоповерхівки Донецької області несподівано відключили від теплопостачання

Причина відключення – борги теплопостачальника за газ.

У суботу, 6 березня, в Донецькій області в містах і селищах без опалення залишилися багатоповерхівки, куди тепло постачає ОКП "Донецьктеплокомуненерго". НАК "Нафтогаз України" через борг у понад 1,5 млрд грн припинив постачання газу цьому підприємству.

"Донецьктеплокомуненерго", як постачальник тепла для Донецької області, залишилось без постачальника природного газу через борги перед АТ "НАК "Нафтогаз України". Тому за законодавством ПАТ "Донецькоблгаз" від суботи (06.03.2021 р.) зобов'язане припинити газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго" згідно з приписами Кодексу ГРМ", - ідеться в повідомленні "Донецькоблгазу".

Загальна заборгованість "Донецьктеплокомуненерго" перед "Нафтогазом України" становить 1 млрд 548 млн 266 тис. грн.

Для відновлення газопостачання підприємство повинне сплатити щонайменше 302 млн 130 тис. грн.

Публічних повідомлень від обласної влади щодо ситуації з припиненням постачання газу та відсутністю опалення в квартирах поки що немає. Влада на місцях зазначає, що звернулися до ОДА з цього питання.

"Така ситуація склалася у всій Донецькій області. Сьогодні зранку розпочалося відключення котелень міста. Керівництво Донецької облдержадміністрації повідомлено про те, що відбувається відключення котелень Дружківки від газопостачання. Керівництво міста тримає ситуацію на контролі та перебуває на постійному зв'язку з керівниками Донецької обласної державної адміністрації", - ідеться в повідомленні Дружківської міської ради.

До уваги населення міста! Дружківська міська рада повідомляє про те, що отримала офіційну телефонограму про те, що ОПК...

Опубліковано Дружківська міська рада Субота, 6 березня 2021 р.

Спецпроєкт "Підняти градус" | Чим загрожує розвал теплосистеми в Україні

Спецпроєкт "Підняти градус" | Чим загрожує розвал теплосистеми в Україні

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація