Банки починають видавати "теплі кредити": деталі програми

Банки починають видавати "теплі кредити": деталі програми

Фото: УНІАН

До програми "теплі кредити" долучилися ще два банки.

"Укргазбанк" та "Укрексімбанк" розпочинають видавати "теплі кредити" у 2020 році.

Про це повідомили в управлінні комунікації та зв’язків із громадськістю Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

"Держенергоефективності уклало договори про співпрацю ще із двома банками - "Укргазбанком" та "Укрексімбанком" - щодо реалізації програми "теплих кредитів" у 2020 році", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, "Укргазбанк" надаватиме "теплі кредити" фізичним особам - на енергоефективні заходи у приватних будинках, а також на придбання твердопаливних котлів, та ОСББ – на утеплення багатоповерхівок.

Водночас "Укрексімбанк" забезпечить "теплі кредити" сім’ям, які планують впровадити енергоощадні заходи у приватних будинках.

"Учасники програми отримають із державного бюджету відшкодування: 20% суми кредиту – на твердопаливні котли (35% - для субсидіантів); 35% - на утеплення індивідуального житла; від 40% до 70% - для ОСББ", - додали в агентстві.

До того ж завдяки заходам з енергоефективності родини зможуть зменшити витрати на комунальні послуги та підвищити рівень комфорту у своїх оселях.

Окремо у Держенергоефективності закликали українців дотримуватися впровадженого карантину та наголосили, що банки запровадили умови для мінімізації соціальних контактів - дистанційні канали обслуговування.

Зазначимо, у програмі беруть участь чотири банки - "Ощадбанк", "Укргазбанк", "ПриватБанк", "Укрексімбанк".

Нагадаємо, протягом 2019 року з держбюджету відшкодовано понад 545 мільйонів гривень учасникам програми "теплих кредитів". Від 14 січня Фонд енергоефективності України надає кредити на модернізацію та утеплення для ОСББ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація