Без лібералізації ринку електроенергії Україна зупиниться у своєму розвитку - експерт

Без лібералізації ринку електроенергії Україна зупиниться у своєму розвитку - експерт

Україні потрібна лібералізація ринку електроенергії. / Фото: Дзеркало тижня. Україна

Законопроект про лібералізацію ринку електроенергії забезпечить встановлення європейських правил гри на ринку.

Законопроект про лібералізацію ринку електроенергії, підготовлений до розгляду в другому читанні у Верховній Раді, забезпечить встановлення європейських правил гри на ринку електроенергії України.

Про це повідомив директор держпідприємства "Енергоринок" Сергій Бедін.

"Вважаю, що цей закон конче потрібен Україні. Це загальносвітова практика, яка показала свою життєздатність. І якщо він не буде прийнятий, то ми так і зупинимося в своєму розвитку на рівні XX століття", - вважає Бедін.

Також Бедін зазначив, що підтримує законопроект "Про засади функціонування ринку електроенергії України". Розгляд парламентом цього законопроекту заплановано на цьому пленарному тижні.

Як раніше повідомлялося, в кінці листопада 2012 року Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект закону "Про засади функціонування ринку електричної енергії України", яким передбачається можливість вільного вибору постачальника електроенергії шляхом укладення двосторонніх договорів, а також можливість придбання необхідних обсягів електроенергії на спотовому ринку.

Лібералізацію ринку енергетики України вже підтримали Антимонопольний комітет, Міненерго, МЕРТ і Мінфін, а також Енергоспівтовариство, Єврокомісія, Світовий банк, Американська торгова палата, Європейська бізнес асоціація.

Державне підприємство "Енергоринок" виконує роль оптового постачальника електричної енергії, розпорядника системи розрахунків оптового ринку електричної енергії України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація