Бізнесу полегшили механізм інвестування за кордон

Бізнесу полегшили механізм інвестування за кордон

Фото: Reuters

Відповідну постанову в рамках лібералізації на валютному ринку ввів НБУ.

Національний банк України спростив порядок інвестування юридичними особами за кордон.

Про це повідомляється на сайті НБУ з посиланням на постанову №51, яка набирає чинності з 12 червня, передає УНІАН.

Тепер бізнес зможе інвестувати за межі країни еквівалент суми до 2 млн доларів на рік на підставі однієї валютної ліцензії, а раніше ліміт таких операцій становив 50 тис. доларів на місяць.

Також Нацбанк встановив спрощений порядок отримання ліцензії для інвестицій до 50 тис. доларів, але для інвестицій понад цієї суми передбачено розгорнутий перелік документів.

"Такі кроки дозволять поліпшити умови ведення юридичними особами зовнішньоекономічної діяльності та, разом з тим, не сприятимуть проведенню економічно необґрунтованих операцій з виведення коштів за межі України", - зазначив регулятор.

Нагадаємо, Верховна Рада відмінила обов'язкову реєстрацію іноземних інвестицій. Рада прийняла у другому читанні законопроект №4541 "Про внесення внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій". За ухвалення проекту проголосували 239 народних обранців. Згідно із проектом закону, передбачається скасування реєстрації іноземних інвестицій замінивши його формальним інформуванням задля ведення державної статистики та надання посвідки на проживання в Україні іноземним інвесторам, які офіційно не працевлаштовані в Україні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація