Нардеп Бобов хоче сплатити податків на $ 1 млн, щоб залишити мандат Ради - Луценко

Нардеп Бобов хоче сплатити податків на $ 1 млн, щоб залишити мандат Ради - Луценко

Фото: Facebook/Геннадій Бобов

Генпрокурор назвав рішення нардепа "прекрасним прикладом очищення в ВР".

Народний депутат від партії "Відродження" Геннадій Бобов погодився сплатити понад 1 млн доларів податків.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час звіту у парламенті.

"Сьогодні зранку народний депутат Бобов мені повідомив, що він згоден і готовий сплатити понад 1 млн доларів податків", - наголосив він.

На думку Луценка, "це прекрасний приклад очищення в ВР".

Своєю чергою нардеп на своїй сторінці у Facebook заявив, що подав до ГПУ заяву про завдання йому моральної шкоди та приниження честі і ділової репутації.

"Піар не пройде, як і намагання зробити з мене "козла відбувайла" для звіту Генерального прокурора", - наголосив Бобов.

Окрім цього адвокат депутата подав клопотання про ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.

"Проти мене сьогодні ведеться брудна кампанія. Одним з її елементів є безпідставні звинувачення. Я завжди чесно декларував всі свої доходи багато років. Суть претензій до мене не в порушенні законодавства. Це політичний тиск та тиск на бізнес моєї родини", - вважає нардеп.

Пізніше Бобов підтвердив свою готовність сплатити до держбюджету 28 млн грн "як нарахування за податковими зобов'язаннями".

"Цe нe означає, що я погодився із звинувачeннями, тому залишаю за собою право звернутися до суду, для отримання остаточного та справедливого рiшення", - додав нардеп.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що до парламенту надійшло подання про зняття депутатської недоторканності з Бобова.

Зазначимо, подання до ВР про зняття недоторканності з депутатів Лозового, Дейдея і Бобова було підготовлено 19 травня.

"В ході спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП і НАБУ до Верховної Ради України підготовлено подання про зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (ст. 212, 366 прим. 1 КК України), Євгенія Дейдея (ст. 368 прим. 2 КК України) та Андрія Лозового (ст. 212, 368 прим. 2 КК України)", – раніше заявляв Луценко.

Після цього генпрокурор України Юрій Луценко повернув Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі на доопрацювання представлення про зняття недоторканності з депутатів Андрія Лозового ("Радикальна партія") та Євгена Дейдея ("Народний фронт").

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація