Борщовий набір в Україні подешевшав на 40%

В Україні дешевшають овочі і дорожчають фрукти та ягоди.

Вартість плодоовочевого кошика українського споживача за рік знизилася на 39,2% завдяки стабільному зниженню цін на плодоовочеву продукцію, що спостерігається з середини травня 2011 року.

Про це свідчать дані плодоовочевого індексу "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

"Завдяки різкому зростанню виробництва овочів і фруктів у 2011 році українці зараз платять майже вдвічі менше за овочі борщового набору та картоплю і на третину менше за помідори", - каже керівник проекту Тетяна Гетьман.

"Проте такі позитивні для споживача новини можуть обернутися серйозними проблемами для виробників, які вже зараз зазнають труднощів зі збутом своєї продукції", - додала Гетьман.

Серед продуктів, які за рік подешевшали найбільше - капуста, яка в 3,3 разу дешевша, ніж на ту ж дату минулого року. На 40-45% подешевшали цибуля і буряк, майже на 50% знизилися ціни на картоплю. На третину подешевшали огірки та помідори.

У той же час вартість основного набору фруктів і ягід зросла в ціні на 5% порівняно з минулим роком. Поки що більш високими залишаються ціни на яблуко, сезон якого цього року змістився через більш прохолодну весну і менш спекотне літо.

Також високими залишаються ціни на кавун і на імпортні апельсини та мандарини. Знизилися в порівнянні з минулим роком ціни на персики, столовий виноград, лимони та банани.

Читайте також:

У Києві відкриють 40 дешевих продуктових магазинів

Половина вирощених в Україні овочів не доходить до прилавків

До кінця року ціни на молочні продукти зростуть на 15%

Ціни на овочі і фрукти в Україні пішли вгору

Світові ціни на продукти зросли на 33%, мільйонам людей загрожує голод

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: