Burisma Group підтримала ініціативу щодо розвитку американо-українських відносин в енергетиці Новини компаній

Burisma за останні роки інвестувала в нове обладнання виробництва США понад $ 100 мільйонів, - Пожарський.

Міжнародна енергетична група Burisma стала учасником публічного обговорення, присвяченого українській економіці, енергетичній незалежності та безпеці, перспективам інвестицій у Харківську область та партнерству між США та Україною, організованого у Харкові найбільшим американським неурядовим аналітичним центром в області міжнародних відносин Atlantic Council ("Атлантична рада") та Євразійським центром імені Діну Патричіу при Атлантичній раді.

В заході взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична; колишній посол США в Україні, директор Євразійського центру Атлантичної ради США Джон Гербст; колишній посол США в Україні Роман Попадюк; екс-заступник міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Евелін Фаркас; президент Україно-Американської Ділової Ради (USUBC) Морган Вільямс та радник Ради директорів Burisma Group, голова правління Асоціації газовидобувних компаній України, Вадим Пожарський.

"Сьогодні Атлантична Рада США вперше у своїй історії проводить виїзний регіональний захід. І місцем його проведення стала саме Харківщина. Питання, які є предметом сьогоднішньої дискусії, актуальні не тільки для Харкова, проте й для всієї України. Це питання безпеки, енергетичної незалежності, інвестицій, соціально-економічного розвитку. І Харківській області є, що сказати в цьому контексті, адже в регіоні системно впроваджується низка реформ. Вважаю рішення провести дану дискусію саме в нашій області свідченням великої уваги до регіону з боку міжнародних партнерів. Переконана, що Харків традиційно проведе міжнародний захід на найвищому рівні", – зазначила голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

"З 2014 року, після Революції Гідності, Україна розпочала реалізацію амбітної програми економічних і фінансових реформ за активної підтримки Міжнародного валютного фонду та інших трансатлантичних партнерів. Навіть незважаючи на те, що Україна стикається з чисельними політичними й економічними викликами, інвестиційний потенціал України залишається величезним. Країна має структурні проблеми в економіці, які вимагають пильної уваги з боку держави та суспільства. Але перш за все Україні необхідно вирішити питання з енергетичною безпекою", – заявив Джон Гербст, модератор заходу, директор Євразійського центру Атлантичної ради США Джон Гербст.

Як приклад успішного співробітництва між США та Україною в енергетичній сфері була продемонстрована Харківська область. Саме в якості моделі партнерства американські гості запропонували учасникам обговорення відвідати Водянівську площу, де знаходиться одна з найглибших свердловин в Україні, пробурених за допомогою американського устаткування та з урахуванням новітніх технологій.

"Саме Burisma Group стала першою компанію, яка почала стратегічне партнерство з великими виробниками нафтогазового обладнання з США, пройшовши процедури дью ділідженс. Сьогодні у портфелі Групи контракти з Weatherford, Halliburton, National Oilwell Varco (NOV), Schlumberger, Service King Manufacturing, Inc. Свердловина №6 глибиною 5900 метрів стала першим проектом в Україні, котра була пробурена у рекордний термін буровим станком SK3000, вантажопідйомністю 680 метричних тонн і потужністю 3000 кінських сил. Це єдиний поки що, та найпотужніший верстат на території України, який Burisma придбала у компанії Service King Manufacturing, Inc. восени 2017 року. Він дозволяє бурити свердловини глибиною до 10 тисяч метрів. За допомогою стратегічних партнерів з США ми формуємо новий сучасний флот для буріння газових свердловин, який може використовуватися й іншими українськими газовидобувними компаніями", – вважає радник Ради директорів Burisma Group, голова правління Асоціації газовидобувних компаній України, Вадим Пожарський.

За словами пана Пожарського, Burisma за останні роки інвестувала в нове обладнання виробництва США понад $100 мільйонів.

Наступна публікація