Через кібератаку НБУ здійснив валютну інтервенцією за єдиним курсом

Через кібератаку НБУ здійснив валютну інтервенцією за єдиним курсом

Фото: Reuters

Такі дії Нацбанку були викликані бажанням згладити функціонування валютного ринку. 

НБУ здійснив валютну інтервенцію за єдиним курсом з метою згладжування функціонування валютного ринку через кібератаку

Про це йдеться на сайті Нацбанку.

"У зв'язку з нещодавньою кібератакою робота низки банків сьогодні була обмеженою, що вплинуло на функціонування міжбанківського валютного ринку та викривило процес курсоутворення. Тому Національний банк прийняв рішення підтримати функціонування валютного ринку за допомогою валютної інтервенції", - заявив заступник Голови НБУ Олег Чурій.

 Для полегшення роботи валютного ринку в таких умовах Національний банк купив за курсом 26.07 грн. за долар США та продав за курсом 26.12 грн. за долар США.

"Ощадбанк" та аеропорт "Бориспіль" відновили роботу після масованої кібератаки

"Ощадбанк" та аеропорт "Бориспіль" відновили роботу після масованої кібератаки

Нагадаємо, 27 червня об 11.00 проти України була розпочата масована кібератака з використанням модифікованої під Україну версія вірусу "wannacry" - "cryptolocker". Про це повідомив народний депутат та радник глави МВС Антон Геращенко у Facebook. За його словами, атака готувалася щонайменше місяць. Листи з вірусом, які надходили адресатам були російською та українською мовою. За його словами, за кілька днів робота комп'ютерних мереж буде повністю відновлена. 

Секретар РНБО Олександр Турчинов, своєю чергою, заявив про "російський слід" кібервірусу Petya в Україні. 

Наразі ж ситуація з кібератакою на ІТ-системи фінансового, енергетичного, транспортного та інші сектори критичної інфраструктури країни вже під контролем. Про це повідомляє прес-служба Держспецзв'язку.

Вірус, який вразив державні і приватні комп'ютерні системи України, поширився також в Росії, Англії, Індії та дістався США. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація