Через паніку жителі Полтавщини розкупили майже всю сіль у магазинах

Через паніку жителі Полтавщини розкупили майже всю сіль у магазинах

Жителям Полтавщини обіцяють, що за дві-три дні на полицях магазинів знову з’явиться достатньо солі / Фото: twitter.com/MiracleSasha

Ажіотаж викликаний чутками про припинення роботи "Артемсолі" на Донеччині.

На полицях магазинів Полтави та Кременчука майже неможливо знайти сіль. Жителі цих міст у паніці уже кілька днів розкуповують її через чутки про припинення роботи підприємства "Артемсіль" на Донеччині, де постійно відбуваються бойові дії.

Влада обіцяє, що дефіциту із сіллю через два-три дні не буде, адже завезуть нові партії, пише УНІАН.

Начальник управління торгівлі Полтавської облдержадміністрації Михайло Бугрій просить, щоб люди не панікували, а начальник управління торгівлі Кременчука Людмила Жорняк повідомила, що тільки в одну з торгових мереж Кременчука сьогодні або завтра має надійти 33 тонни солі.

"Постачальник державне підприємство "Артемсіль" працює у звичному режимі, поставки продукції в усі області України відбуваються згідно із заздалегідь узгодженими планами. Потреби споживачів задовольняються своєчасно і в повному обсязі. Паніка, що виникла з приводу солі, є штучною. А сіль із супермаркетів зникає через те, що значно підвищився на неї попит", - сказала Жорняк.

Нагадаємо, під час активних подій на Майдані взимку цього року кияни в паніці розкуповували не лише сіль, а й інші продукти. Тож у багатьох супермаркетах виникали черги та дефіцит продуктів. Зараз дефіцит продуктів є на Донбасі та в Криму відповідно через бойові дії та окупацію півострова Росією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація