Через судові баталії клієнти забрали з "ПриватБанку" понад 130 млн доларів та 30 млн євро

Через судові баталії клієнти забрали з "ПриватБанку" понад 130 млн доларів та 30 млн євро

Фото: ТСН.ua

Однак ліквідність банку понад удвічі перевищує норму.

У квітні-травні відтік коштів з "ПриватБанку" через новини про програні суди колишнім власникам склали десятки мільйонів доларів та євро.

Про це в інтерв'ю НВ Бізнес сказала заступниця голови правління банку Галина Пахачук.

За її словами, відтік коштів в основному був в іноземній валюті – клієнти забрали з банку близько 137 мільйонів доларів та 27 мільйонів євро.

"Клієнти, що тримали валюту для заощадження, першими реагують на можливі коливання валютного ринку і переводять свої активи з банку в сейф... Але ми, чесно, не дуже утримували таких клієнтів. Скорочення частки дорогих валютних пасивів банку є нашою стратегією з 2017 року", – сказала Пахачук.

Заступниця голови правління "ПриватБанку" зазначила, що наразі усі показники фінустанови, навіть за новими директивами ліквідності європейських банків, перебувають в нормі.

"ПриватБанк" має вдвічі більшу ліквідність, ніж потрібно для нормального робочого банку, тому наші клієнти можуть бути спокійні", – запевнила Галина Пахачук.

Раніше повідомлялося, що 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення про незаконність націоналізації "ПриватБанку" через порушення процедури, яка визначена на законодавчому рівні. На інформацію одразу відреагували в НБУ та самому "ПриватБанку". Перші заявили, що рішення адмінсуду не вплине на економічну стабільність державі, у "ПриватБанку" теж переконували, що робота фінустанови ніяк не порушилася і продовжує бути стабільною.

Зазначимо, рішення про націоналізацію банку державою було ухвалено 18 грудня 2016 року. Причина - нестача в капіталі "ПриватБанку", яку виявили за результатами стрес-тестування. Після цього бізнесмен Ігор Коломойський подав позов до суду та пояснив це тим, що питання націоналізації фінансової установи для нього є прициповим

Суд вважає, що держава забрала "Приватбанк" необґрунтовано і з порушеннями

Суд вважає, що держава забрала "Приватбанк" необґрунтовано і з порушеннями

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація