Чистий прибуток російського "Газпрому" впав в 11 разів

Чистий прибуток російського "Газпрому" впав в 11 разів

Фото: Газпром

У другому кварталі зафіксували збиток у 90 мільярдів рублів.

За перше півріччя 2017-го чистий прибуток російського монополіста "Газпром" порівняно з аналогічним періодом минулого року скоротився в 11 разів – від 194 млрд 417 млн рублів (близько 3 млрд 222 млн доларів) до 17,4 млрд рублів (близько 288 млн доларів).

Про це свідчать розрахунки "Інтерфаксу" на основі звітності "Газпрому" за російськими стандартами бухобліку.

У другому кварталі 2017-го в "Газпрому" був збиток в 90 млрд рублів. А за аналогічний період торік був символічний прибуток у 7,2 млрд рублів (119 млн доларів).

Фінансові показники компанії могло зіпсувати зростання курсу євро відносно російського рубля, а також проведена компанією переоцінка основних засобів, яка призвела до зростання амортизації, а значить і собівартості.

"Газпром" оприлюднить свою офіційну звітність через тиждень.

Коболєв розповів, як перемога "Нафтогазу" проти "Газпрому" вплине на гаманці українців

Коболєв розповів, як перемога "Нафтогазу" проти "Газпрому" вплине на гаманці українців

У системі "СПАРК-Інтерфакс" опубліковано повідомлення ПАТ "Газпром" про вартість чистих активів емітента на 30 червня 2017 року - 10,241 трлн рублів після 10,522 трлн рублів на 31 березня 2017-го. Тобто за останній квартал вона скоротилася на 281 млрд рублів.

Величина приросту вартості активів за квартал (для другого кварталу застосовується поправка на 190 млрд рублів - зобов'язання з виплати дивідендів) точно відповідає розміру чистого прибутку (в цьому випадку збитку) за квартал.

Тим часом Україна спробує заарештувати активи російського "Газпрому" за кордоном.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація