Чоловік з Рівненщини влаштував удома міні-електростанцію, яка працює на енергії вітру та сонця

Чоловік з Рівненщини влаштував удома міні-електростанцію, яка працює на енергії вітру та сонця

Фото: ТСН.ua

Система окупилася за неповний рік.

Аби зекономити на рахунках від енергетиків, пенсіонер Петро Тимощук із Рівненщини встановив на власному подвір'ї вітряк. Каже, що тарифи постійно зростають і пенсії на все не вистачає. Тож і взявся майструвати міні-електростанцію у власній садибі.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

До лінії електропередач чоловік навіть не під'єднувався, бо ж усю електрику отримує від власноруч сконструйованого вітряка в себе на подвір'ї. На випадок повного штилю докупив невеличку сонячну панель. Усе разом обійшлося йому в 2 тис. грн.

"Надоумило сучасне життя: як пішов на пенсію – кожна копійка враховується. Лопаті саморобні, щогла, як зробити поворотну платформу, щоби там вся конструкція помістилася. Все шляхом проб та помилок", - розповідає Петро Тимощук.

За рік улаштував на веранді справжню апаратну, керує нею зі свого дивана.

"Вітряк і сонячна панель працюють на акумулятори. Є спеціальний для вітряка, а є просто автомобільний. А ще є такі лужні акумулятори", - показує чоловік.

Пенсіонер каже, що обмежень у побуті немає. Одночасно вмикає світло, телевізор та обігрівач - і жодного разу апаратура не відмовила. Од вітру й сонця отримують навіть теплу воду, чому страшенно рада дружина.

Система окупилася за неповний рік, тепер щомісяця подружжя економить щонайменше 200 грн. Для пенсіонерів це суттєва сума, тому Петро Тимощук готовий передавати свій досвід іншим охочим.

Анна Махно

Пенсіонер з Рівненщини змайстрував міні-електростанцію у власній садибі

Пенсіонер з Рівненщини змайстрував міні-електростанцію у власній садибі

Повʼязані теми:

Наступна публікація