Чорна п'ятниця по-українськи: журналісти з'ясували, де справді можна купити речі зі знижками

Чорна п'ятниця по-українськи: журналісти з'ясували, де справді можна купити речі зі знижками

Фото: Reuters

Українське свято знижок відрізняється від шаленого розпродажу у США.

Свято шопоголіків в Україні – Чорна п'ятниця - проходить із присмаком лохотрону, йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Українські крамниці ще за тиждень почали заманювати шопоголіків анонсами розпродажу на вітринах та бордах, пообіцяли народу знижки, а в підсумку одурили всіх, хто вірив у можливість заощадити. Більше того, з довірливих українців на святі знижок "зістригли" ще більше, ніж у звичайні дні.

"Маркетинговий хід настільки хороший, що люди автоматично починають купувати те, що їм не дуже потрібно", - говорить фешн-модельєр Діана Дорожкіна.

Її колега відома дизайнерка Оксана Караванська своєю чергою вважає, що під час розпродажу людям пхають ті товари, які є не зовсім якісними.

У Києві в день Чорної п'ятниці можна було спокійно гуляти торговим центром, жодних натовпів, а тим паче бійок. Річ у тім, що в українських магазинах максимальна знижка – всього 50 відсотків, спортивний магазин віддавав взуття із шаленим дисконтом. Американці заради такої знижки і з дивану не встали би, а для українців - це, на жаль, максимум, яким магазини можуть поділитися з покупцем.

За словами відомої травесті-діви Монро, знижка має бути щонайменше 70%.

"Якщо дійсно будуть заявлені знижки відповідати реальності, то, я впевнена, будуть і бійки", - наголосила вона.

Натомість журналісти "Грошей" знайшли місце в Україні, де існують справжні знижки – на секонд-хенді завжди дешево і можна роздобути щось унікальне.

Чорна п’ятниця в Україні: зіркова перевірка від програми “Гроші”

Чорна п’ятниця в Україні: зіркова перевірка від програми “Гроші”

Нагадаємо, раніше адвокат розповів, як отримати у магазині реальну знижку в 50%. В українських продавців у запасі є чимало хитрощів, як продати начебто акційний товар за високою ціною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація