Ціна "політичного тиску" 20 копійок - Данилишин про гривню та долар після звільнення голови НБУ

Ціна "політичного тиску" 20 копійок - Данилишин про гривню та долар після звільнення голови НБУ

Фото: ТСН.ua

Ситуація на валютному ринку стабілізувалася.

Після знецінення гривні на 40-70 копійок на тлі заяви голови правління Національного банку України Якова Смолія ситуація на валютному ринку стабілізувалася й різких коливань не спостерігається.

Про це повідомив голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

"Після заяви голови НБУ про відставку минулої середи, 1 липня, у засобах масової інформації з’явилися численні коментарі відомих та невідомих експертів, які змагалися у пророкуванні апокаліптичних сценаріїв щодо курсу гривні. Проте поведінка ринків насправді виявилася значно раціональнішою, ніж деякі "пророцтва", - зазначив Данилишин.

Наступного дня після заяви, 2 липня, задля "стримування надмірних коливань курсу гривні до долара США під впливом понад як 10-кратного збільшення обсягу купівлі іноземної валюти на умовах "форвард" порівняно з середньоденним значенням від початку 2020 року Національним банком було продано 150 млн дол. США. Однак вже у п’ятницю ситуація на МВРУ стабілізувалась. А сьогодні, у понеділок, курс гривні до долара США мав виражену тенденцію до зміцнення, що дозволило Національному банку двічі вийти на ринок з купівлею іноземної валюти по курсу 27,06 та 26,98".

Данилишин наголосив, що апокаліпсису на українському валютному ринку не сталося.

"Таким чином, попри намагання "прихильників апокаліпсису" розхитати ринок, коливання курсу гривні відбуваються у вузьких межах. У разі надмірних коливань курсу Національний банк здійснюватиме валютні інтервенції з метою збалансування попиту та пропозиції на ринку. Враховуючи, що значення курсу гривні на 12 годину 01.07 було 26,75 грн/долар, то ціна "політичного тиску" 20 копійок", - зазначив голова Ради НБУ.

Після заяви Голови НБУ про відставку минулої середи, 1 липня, у засобах масової інформації з’явилися численні...

Опубліковано Богданом Данилишиним Понеділок, 6 липня 2020 р.

Зазначимо, що 6 та 7 липня в офіційних курсах Нацбанку долар США дешевшає.

Нацбанк без голови: чи знайшли заміну Смолію і як реагують на відставку депутати у Раді

Нацбанк без голови: чи знайшли заміну Смолію і як реагують на відставку депутати у Раді

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація