Де в Україні виготовляють та переробляють найякісніше молоко. Мапа

Де в Україні виготовляють та переробляють найякісніше молоко. Мапа

Фото: УНІАН

Найбільше молока екстра-ґатунку виробляють лише в трьох областях.

Найбільшу частку молока екстра-ґатунку виробляють у центральній, північній і частково східній Україні. Лідери серед регіонів – Київщина, Черкащина та Чернігівщина, де частка молока екстра-ґатунку сягає відповідно 53%, 48,6% та 48%. На Сумщині – 31%. У решті регіонів – менше 20%.

Такі дані наводить Асоціація виробників молока, яка розробила мапу якісного молока й наголошує, що в Україні є проблема з преміальною продукцією.

Водночас найкращу молочну продукцію переробляють на заводах Полтавщини – 93,3%. На Київщині – 56,6%, Вінничині – 53,6%, Черкащині – 32,4%, Житомирщині – 23,8%, Чернігівщині – 18,1%.

"Такі ініціативи (щодо мапи якісного молока) важливі та необхідні для аналізу й розвитку галузі. Маю надію, що фермерського молока вищого ґатунку найближчим часом стане достатньо, щоб вдовольнити потреби виробників молочної продукції", - написав у Facebook міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Мапу якісного молока укладатимуть щороку.

Мапа якісного молока (виробництво) / Фото: milkua.info

Мапа якісного молока (переробка) / Фото: milkua.info

В Україні подорожчали молочні продукти

В Україні подорожчали молочні продукти

Повʼязані теми:

Наступна публікація