Демчишин назвав умову, за якої Україна знову купуватиме газ у РФ

Демчишин назвав умову, за якої Україна знову купуватиме газ у РФ

Демчишин хоче купувати російський газ по 250 доларів / Фото: http://sandstead.com

Міністр заявив про готовність підписати відповідні документи

Компанія НАК "Нафтогаз" готова повернутися до закупівлі російського газу за умов, якщо його ціна буде близько 250 доларів за тисячу кубометрів. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

За його словами, у разі юридичного підтвердження знижки на російський газ компанією "Газпром"  українська сторона відновить закупівлю.

"Поки не брали сьогодні (російський газ – Ред.). Якщо підтвердимо ціну $ 250, то будемо купувати", - заявив міністр під час прес-конференції.

Демчишин додав, що "Нафтогаз" і "Газпром" щодня ведуть двосторонню операційну діяльність та обмінюються різними документами, а оплата та постачання газу відновиться, коли компанії "узгодять технічну угоду, яка підтвердить ціну".

Також урядовець висловив сподівання, що на тристоронніх переговорах за участю ЄС 13-14 квітня вдасться остаточно юридично закріпити умови закупівлі російського газу на період до кінця майбутнього опалювального сезону 2015 – 2016 років.

"Нам потрібно готуватися до наступного опалювального сезону. Нам потрібен договір не на другий квартал, а потрібно продовжити дію меморандуму (підписаного в кінці жовтня 2014 року в Брюсселі) на наступний опалювальний сезон. Нам важливо розуміти ціноутворення до кінця опалювального сезону 2016 року", - пояснив Демчишин.

Як повідомлялося раніше, Росія подовжила знижку на газ для України на три місяці. 

Демчишин хоче купувати російський газ по 250 доларів

Демчишин хоче купувати російський газ по 250 доларів

Повʼязані теми:

Наступна публікація