Держава компенсує українцям 20% витрат на енергозберігаючі котли — Яценюк

Держава компенсує українцям 20% витрат на енергозберігаючі котли — Яценюк

Яценюк каже, що при энергосберигающем котлі сім'я заощаджує в середньому 700 грн.

Прем'єр закликає відмовитися від газових котлів.

Держава компенсує 20% витрат українцям, які куплять нові енергозберігаючі котли для опалення своїх будинків.

Про це в програмі "10 хвилин з прем'єр-міністом" заявив глава уряду Арсеній Яценюк.

За його словами, кожен українець, який захоче поміняти в своєму будинку газовий котел на енергозберігаючий, може взяти кредит у державному банку "Ошадбанк" або "Укргазбанк".

"Держава компенсує вам 20% вартості такого котла. Тобто, ви отримали кредит, і 20% компенсації ви отримали з державного бюджету. Таким чином, цей котел на 20% для вас дешевше", - сказав прем'єр.

За словами Яценюка, підрахунки показали, що заміна газового котла на энергозберігаючий дає в середньому 700 грн економії щомісяця.

"Ми порахували на прикладі одного будинку в Хмельницькій області, який має 90 метрів квадратних, економія кожен місяць на новому котлі становить в середньому 700 грн. Тобто на 700 грн треба буде платити менше спожитої енергії ніж тоді, коли ви платили при старому дуже неефективному котлі", - сказав Арсеній Яценюк.

Раніше повідомлялося, що котли для опалення та утеплення будинків для українців коштуватиме на 20-40% дешевше. Уряд виділив 1,5 мільярда гривень для компенсації в межах програми підвищення енергоефективності. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація