Держава обіцяє виплачувати зарплати найманим працівникам малого бізнесу під час карантину

Держава обіцяє виплачувати зарплати найманим працівникам малого бізнесу під час карантину

Фото: УНІАН

Роботодавці повинні звернутися до центрів зайнятості.

Під час карантину через новий коронавірус COVID-19 виплачувати зарплати найманим працівникам малого бізнесу допоможе держава.

Це передбачає ухвалений законопроєкт №3275, повідомили в пресслужбі Кабміну.

Документ передбачає поняття часткового безробіття на період дії обмежувальних заходів. Ця допомога надаватиметься роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва.

Задля отримання цієї допомоги потрібно буде звернутися до центрів зайнятості за місцем реєстрації бізнесу як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Документи, які потрібно до центру зайнятості задля отримання допомоги:

1) заява у довільній формі;

2) копія наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) виробництва та переліком карантинних заходів;

3) відомості про працівників, у яких виникло право на допомогу із часткового безробіття;

4) довідка про відсутність заборгованості з виплати зарплати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Право на допомогу із часткового безробіття мають застраховані особи, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини.

30 березня Верховна Рада ухвалила законопроект №3275. Це вже другий пакет законодавчих змін, спрямований на підтримку українців та їхнього бізнесу під час протидії розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19.

Документом також передбачено збільшення лімітів для груп платників єдиного податку фізичних осіб-підприємців: перша група – від 300 тис. до 1 млн грн, друга група – від 1,5 млн до 5 млн грн, третя група – від 5 млн до 7 млн грн.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста. За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація