Державне оборонне замовлення формуватимуть на три роки вперед – новий закон

Державне оборонне замовлення формуватимуть на три роки вперед – новий закон

Військова техніка в одному з цехів Київського бронетанкового заводу / Фото: УНІАН

Документ ухвалив парламент.

Формування державного оборонного замовлення відтепер будуть проводити на три роки вперед. Така норма передбачена в ухваленому сьогодні, 26 січня, Верховною Радою відповідного закону.

Закон передбачає "упровадження системи формування проекту основних показників державного оборонного замовлення на трирічний період; затвердження Кабінетом міністрів України проекту основних показників державного оборонного замовлення протягом місяця з дня набрання чинності Закону України про Державний бюджет України на відповідний рік; застосування норми, що закупівля озброєння та військової техніки, військової зброї та боєприпасів до неї, а також їх модернізація та ремонт, має здійснюватися виключно за оборонним замовленням". Про це йдеться в пояснювальній записці.

"Реалізація закону дасть змогу вдосконалити нормативно-правову базу у сфері державного оборонного замовлення, сприятиме ефективному  матеріально-технічному забезпеченню Збройних сил та інших військових формувань України, забезпечить можливість затвердження Кабінетом міністрів України основних показників державного оборонного замовлення у строк, максимально наближений до дня набрання чинності законом України про Державний бюджет України на відповідний рік", - ідеться в пояснювальній записці за підписом мінстра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Документ має ще підписати президент. Проте саме він і дав доручення уряду розробити цей закон.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація