Держпідприємство "Укрінтеренерго" купило у Росії 200 тисяч тонн вугілля за секретною ціною

Держпідприємство "Укрінтеренерго" купило у Росії 200 тисяч тонн вугілля за секретною ціною

Україна купуватиме вугілля через московську компанію / Фото: УНІАН

Постачальником буде московське товариство "Русснефтедобыча".

Українське державне підприємство "Укрінтеренерго" 30 вересня уклало угоду з московським товариством "Русснефтедобыча" на постачання 200 тис. тонн антрацитового вугілля.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

У повідомленні опублікований лише термін постачання вугілля марки АШ – до березня 2016 року на залізничні станції Тополі, Зернове та Козача Лопань. А ось жодних даних про вартість вугілля взагалі немає. У конкурсній документації є лише посилання на те, що базова ціна та вартість за одиницю товару погоджується сторонами в додаткових угодах до контракту.

У відкритих джерелах є дані, що ТОВ "Русснефтедобыча" має статутний капітал 10 тис. рублів (близько 160 доларів США), зареєстроване у квітні 2014 року на Семена Марковича Кацмана і прописане на Тверському бульварі, 18, у Москві – це приміщення ресторану "Імперія", на сайті якого повідомляється, що він захоплений рейдерами.

Нагадаємо, у серпні "Укрінтеренерго" замовило фірмі "Arida Global Ltd" (Гонконг) 200 тис. тонн вугілля, також не оприлюднивши його ціну та вартість контракту. Місцем прийому вугілля було вказано ті сами станції Тополі, Зернове та Козача Лопань, через які в Україну потрапляють вантажі з Росії.

Нагадаємо, після гучного скандалу Україна знову купуватиме африканське вугілля.

Укренерго обіцяє майже безпроблемний опалювальний сезон

Укренерго обіцяє майже безпроблемний опалювальний сезон

Повʼязані теми:

Наступна публікація