Держстат констатує перше за останні п'ять років зростання промисловості на початку року

Держстат констатує перше за останні п'ять років зростання промисловості на початку року

Фото: УНІАН

Показник за січень становить плюс 5,6%.

Протягом січня 2017 року промисловість України зросла на 5,6% порівняно з початком минулого року. Скоригований показник на ефект календарних днів становить 5,2%.

Такі дані наводить Державна служба статистики.

У Міністерстві економічного розвитку та торгівлі уточнюють, що востаннє в "мертвому" для бізнесу січні промисловість зростала у 2012-му.

"Для порівняння з міжнародною спільнотою у січні 2017-го в Казахстані промислове виробництво зросло на 4,9%, Білорусії – на 5,9%. Січневе зростання на 5,6% є вищим, ніж прогнозувалось. Основними чинниками, що вплинули на нього, є розширення сировинної бази сільського господарства, висока інвестиційна активність, зростання цін на світових ринках (зокрема на чорні метали), розширення фінансових можливостей суб'єктів господарювання (зростання виробництва споживчих товарів). Найбільше зростання спостерігалось у виробництві гумових і пластмасових виробів, неметалевої мінеральної продукції через високу інвестиційну активність; у машинобудуванні - внаслідок диверсифікації ринків збуту та збільшення внутрішнього попиту", - уточнили в Мінекономрозвитку.

Тим часом  металургія скорочує виробництво через блокування постачання вугілля з окупованого Донбасу. Через це Нацбанк попередив про можливе введення додаткових обмежень на валютному ринку.

Промисловці та підприємці презентували антикризову спільну програму влади і бізнесу

Промисловці та підприємці презентували антикризову спільну програму влади і бізнесу

Повʼязані теми:

Наступна публікація