Держстат у цифрах показав, що відбувається з промисловим виробництвом в Україні

Держстат у цифрах показав, що відбувається з промисловим виробництвом в Україні

Фото: Reuters

Порівняно з минулорічним січнем воно зросло, а з попереднім місяцем – упало.

В Україні зросло промислове виробництво. Такими є свіжі дані Державної служби статистики, оприлюднені 23 лютого.

Згідно з ними, у порівнянні з січнем попереднього року в цьому січні було виготовлено на 5,6% більше продукції. Якщо ж до цього показника застосувати календарну корекцію, то фактична цифра виявиться дещо меншою – 5,2%. Водночас показник промвиробництва зменшився – якщо рахувати його відносно попереднього місяця, грудня 2016 року. При чому цифра досить відчутна – 17,5%. Однак при застосуванні сезонного коригування показник вийде менш песимістичний – падіння лише на 1,5%.

Порівняно з груднем, сезонно-скорегований показника засвідчує невеличке зростання переробної промисловості (0,1%) та виробництва електроенергії та газу (1,2%), тоді як добувна промисловість і розроблення кар'єрів упали на 2,2%. Лідером зростання стала Луганська область (+4%), а падіння – Тернопільська область (-44,3%).

Індекс промислової продукції – показник динаміки обсягу промислового виробництва, середньозважена величина з відповідних індивідуальних індексів по кожному товару. Розрахунок базується на даних щодо динаміки виробництва видів продукції за постійним набором товарів-представників та структурі валової доданої вартості за видами промислової діяльності за базисний рік.

Як повідомлялося, наприкінці минулого року Кабінет міністрів створив Національний комітет промислового розвитку, серед основних завдань якого – сприяння виробництву товарів з високою доданою вартістю та розвиток різних галузей промисловості для стимулювання економічного зростання. 

Зменшення ризиків віялових відключень: Южно-Українська атомна станція збільшила свою потужність

Зменшення ризиків віялових відключень: Южно-Українська атомна станція збільшила свою потужність

Повʼязані теми:

Наступна публікація