До України з-за кордону ввезли рекордну кількість овочів борщового набору

До України  з-за кордону ввезли рекордну кількість овочів борщового набору

Фото: УНІАН

Збільшилася закупівля овочів з країн Центральної Азії.

За рік Україна уп'ятеро збільшила імпорт овочів борщового набору. Ввезли 112 тис. тонн продукції, повідомляє Інфо Шувар.

За словами експерта плодоовочевого ринку Тетяни Гетьман, причина імпорту продуктів - скорочення виробничих площ, низької врожайності в Україні та в сусідніх країнах. Саме тому збільшилася закупівля овочів з країн Центральної Азії.

Найбільше Україна імпортувала цибулю з Узбекистану. У квітні закупили понад 15, 5 тис. тонн, а в лютому - ще більше - 26,4 тис. тонн.

Минулого місяця імпортували 8,4 тис. тонн картоплі. Утім, більша частина – це рання продукція, яку завозили з Єгипту та Азербайджану. Порівняно з березнем імпорт картоплі зріс майже утричі.

Утричі збільшився імпорт капусти. У квітні завезли понад 7 тис. тонн з Македонії та Узбекистану. За минулий місяць до України ввезли 3 тис. тонн буряку та моркви. Цей показник від минулого року зріс удвічі. Продукцію завозили з Білорусі та з Узбекистану.

Як повідомлялося раніше, фахівці проаналізували зростання середніх цін на овочі від початку року. Найбільше подорожчала молода капуста. Зростання відбулося на 38%. Кілограм у середньому коштує 44,2 грн, а торік – 32 грн.

Ціни на овочевий набір для борщу б'ють рекорди

Ціни на овочевий набір для борщу б'ють рекорди

Повʼязані теми:

Наступна публікація