Долар і євро додали у ціні. Курси валют Нацбанку на 22 серпня

Долар і євро додали у ціні. Курси валют Нацбанку на 22 серпня

Фото: Getty Images

Долар коштує 25,20 гривні.

Національний банк України визначився з офіційними курсами валют на четвер, 22 серпня.

Долар США здорожчав на 7 копійок і коштує 25,20 грн.

Євро додав 15 копійок і становить 27,98 грн.

Нагадаємо, гривню тривалий час зміцнювали, зокрема, інвестування в облігації (зростання в 11 разів від початку року, що забезпечило вливання валюти). Так, 30 липня, після аукціону з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) було залучено найбільшу цього року суму в гривнях - 17,2 млрд гривень, з яких майже 11 млрд грн залучено в 5,5-річні інструменти в гривні. На курс впливали сприятливі ціни на українську сільськогосподарську продукцію та метал, а також високий урожай. Водночас Національний банк викуповує надлишок доларів, збільшуючи резерви рекордними темпами, іноді скуповуючи з ринку по кілька сотень мільйонів доларів на день. 

В коментарі ТСН.ua глава підрозділу з корпоративного аналізу компанії ICU Олександр Мартиненко спрогнозував, що до кінця року іноземці можуть вкласти в ОВДП ще $2-3 млрд, і у цьому випадку гривня продовжить своє зміцнення. 

Історичні антирекорди гривні стосовно іноземних валют в офіційних курсах НБУ: долар США 26 лютого 2015-го сягнув найвищого показника в 30,01 грн, євро встановив свій рекорд 26 січня 2018 року - 35,66 грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація