Долар і євро прокинулися після місячної "сплячки". Якими будуть курси валют

Долар і євро прокинулися після місячної "сплячки". Якими будуть курси валют

Фото: Reuters

Можлива перемога Трампа на президентських виборах у США негативно відіб'ється на курсі долара.

У п'ятницю, 4 листопада, зранку долар і євро наче прокинулися після місячної "сплячки" й поповзли вгору. Експерти пояснюють це так: початок місяця, людям виплатили зарплату. І ті, хто може, пішли в обмінники, аби купити валюту, щоби трохи заощадити. Сьогодні середній курс у столичних обмінках – 26,25 грн за долар та 29,25 грн за євро.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

"Долар буде коштувати (цього тижня) в діапазоні 25,9-26,3 гривні. Приводом для оптимізму є те, що на міжбанківському валютному ринку безготівковий долар за останні три дні навіть знизився до української гривні. Ми не очікуємо коливань, гривня буде стабільною", – прогнозує головний фінансовий аналітик агентства "Експерт Рейтинг" Віталій Шапран.

"Валютний коридор буде в межах 26,1-26,5 гривні. Зараз розрив між курсом на міжбанку і в обмінниках – 60 копійок. А цього тижня міжбанківський курс буде підтягуватися до курсу в обмінниках і долар зростатиме. У вівторок президентські вибори в США. І якщо переможе Трамп – це негативно для гривні", – говорить Олена Коробкова з Незалежної банківської асоціації.

Світовий бізнес не довіряє Трампу, а за його можливого президентства не довірятиме американському долару. І це погано, каже Коробкова, бо гривня прив'язана до долара. Слабшає він – утрачає і гривня: і в резервах Нацбанку, і в заощадженнях українців.

Соціальні продукти знову подорожчали на українському ринку

Соціальні продукти знову подорожчали на українському ринку

Повʼязані теми:

Наступна публікація