Дубілет назвав середні зарплати міністрів

Дубілет назвав середні зарплати міністрів

Фото: УНІАН

Великі премії міністр пояснив виплатами надбавок і заборгованостей.

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет зазнчив, що середній дохід міністрів у Кабміні складає 40-80 тисяч гривень на місяць.

Про це він повідомив під час брифінгу 15 січня.

За словами Дубілета, середня зарплата прем'єр-міністра Олексія Гончарука 61 тисячу гривень, міністр культури Володимир Бородянський отримує 37,8 тисячі гривень, хоча в грудні він отримав 91 тисячу гривень.

"Якщо подивитися, яка середня сума зарплати вийшла за декілька місяців, у нас звісно висока сума для України, ми усвідомлюємо, що це вище, ніж середній дохід по Україні, однак їй ще далеко-далеко до зарплат деяких інших державних підприємств", - сказав міністр та пояснив грудневі премії своїх колег виплатою надбавок та заборгованостей за попередні місяці.

Сам Дубілет повідомив, що отримав зарплату набагато меншу за середню, адже відмовився від всіх премій та надбавок.

Раніше повідомлялося, що міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої зарплати на суму понад два мільйони гривень. 

Верховна Рада планує заслухати позицію Кабміну щодо премій та надбавок окремим міністрам та державним топчиновникам під час години запитань до уряду, яка відбудеться у п'ятницю, 17 січня.

Заступниця міністра економіки коментує зміни в трудовому законодавстві та зарплати чиновників

Заступниця міністра економіки коментує зміни в трудовому законодавстві та зарплати чиновників

Повʼязані теми:

Наступна публікація