Дві третини українських заробітчан планують працювати в Польщі

Дві третини українських заробітчан планують працювати в Польщі

Фото: УНІАН

Десята частина трудових мігрантів планує залишитися там назавжди.

Близько 60% українських трудових мігрантів планують працювати в Польщі. 10% із них розраховують залишитися там назавжди.

Про це зазначають у Всеукраїнській асоціації компаній з міжнародного працевлаштування, ідеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

У Польщі працює вже до двох мільйонів українців.

Тим часом у Нацбанку переконані, що трудова міграція українців зростатиме ще два-три роки, а після цього почне знижуватися. Регулятор сподівається, що невдовзі в Україні збільшиться рівень зарплат, що допоможе стримати потік мігрантів.

А ось соціологи кажуть, що третина українців хоче жити чи працювати за кордоном. Найчастіше в Німеччині, Польщі, США та Канаді, ідеться в сюжеті ТСН. Головною причиною міграційного настрою є невеликі статки. За кордоном українці бачать перш за все добробут. Якщо шанси отримати роботу в Німеччині чи Америці сумнівні, то польський ринок праці надає безліч вакансій для українців. Вітчизняні роботодавці відчувають дефіцит робочих рук, але конкурувати щодо зарплати не можуть. Після запровадження безвізу аграріям стало важче знайти персонал. Кожен десятий українець або має родичів, які працюють за кордоном, або сам тимчасово працював за межами України – саме в таких родинах сильні еміграційні настрої.

Соціологи пояснюють, що третина готових виїхати за кордон – це радше декларація, ніж реальні кроки в цьому напрямку, бо вивчати мову, закони, інтегруватися до нової культури хочуть далеко не всі. Тому взяти валізи і переїхати готові в рази менше українців, ніж декларують це.

Третина Українців хочуть жити чи працювати за кордоном

Третина Українців хочуть жити чи працювати за кордоном

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація