Економічна криза може закрити в Росії шість автозаводів

Економічна криза може закрити в Росії шість автозаводів

Економічна криза може закрити в Росії шість автозаводів

Фото: Горьковський автомобільний завод

Продаж нових авто у РФ упав до півтора мільйона на рік.

У найближчі роки в Росії можуть закрити три-шість автозаводів із двох десятків, що нині працюють. Усе – через кризу, яка спровокувала суттєве падіння платоспроможності росіян та відповідно зменшення обсягів продажу нових авто.

Такий прогноз озвучили експерти консалтингової компанії BCG, пишуть "Ведомости".

У зоні ризику перебувають "виробники, які не мають стратегічних інтересів у Росії, з фокусом на розвиток бізнесу в інших країнах БРІК". Також згорнути виробництво можуть новачки автомобілебудівного ринку РФ.

Нагадаємо, торік із Росії пішла американська General Motors, на Далекому Сході призупинили збірку SsangYong і закрили випуск Toyota Land Cruiser Prado.

Ще кілька років тому в BCG прогнозували, що до 2020 року ринок продажу нових авто в Росії досягне 3,5-4 млн штук. Нинішній прогноз на "п'ятирічку" – не більше 1,9 млн. Схожі прогнози дають й інші консалтингові компанії: PwC – 2,2 млн автомобілів у 2020 році, "Соллерс" – 2 млн.

Рекорд продажів у Росії був встановлений у 2012-му. Тоді росіяни купили 2,8 млн нових автомобілів. Із того часу продажі неухильно падають. Російські автозаводи сумарною потужністю понад 3 млн машин на рік недозавантажені і зазнають збитків.

Тим часом Німеччина планує збудувати в Україні автозаводи на 10 тисяч робочих місць.

Повʼязані теми:

Наступна публікація