Екс-директора "Укрспецекспорта", нардепів Вілкула і Кривохатька та суддів викликали до НАЗК

Екс-директора "Укрспецекспорта", нардепів Вілкула і Кривохатька та суддів викликали до НАЗК

Фото: УНІАН

В агентстві чекають з поясненнями сімох осіб.

Національне агентство з питань запобігання корупції запросило народних депутатів, суддів та посадовців для надання пояснень за ознаками можливих адмінправопорушень.

Про це повідомили у прес-службі агентства.

"НАЗК запрошує 7 осіб прибути до Національного агентства для надання пояснень та у разі наявності підстав складення протоколів про адміністративні правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на 18 березня о 09.30 запрошено тимчасового виконувача обов'язків державного секретаря Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Ігоря Корхового з приводу невиконання законних вимог Національного агентства.

На 19 березня о 10.00 - колишнього директора дочірнього підприємства державної компанії "Укрспецекспорт" Павла Барбула через неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, а також несвоєчасне подання декларації перед звільненням.

На 20 березня: з 10.00 до 17.00 (повторно) депутата Сумської міської ради Світлану Липову за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, о 14:00 суддю Рівненського окружного адміністративного суду Андрія Сала за ознаками несвоєчасного подання щорічної декларації за 2017 рік, о 15:00 за ознаками несвоєчасного подання декларації перед звільненням суддю Київського апеляційного господарського суду у відставці В’ячеслава Зеленіна.

Окрім цього на 20 або 21 березня о 10.00 або протягом робочих годин у ці дні за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів - народних депутатів Олександра Вілкула та Вадима Кривохатька.

"Ці особи запрошені офіційним листом Національного агентства за тиждень до оприлюднення на офіційному веб-сайті. Національне агентство зазначає, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення", - додали у НАЗК.

Нагадаємо, раніше НАЗК скерувало до суду адмінпротокол стосовно кандидата у президенти та народного депутата Сергія Тарути, а також ще семи посадовців, через недотримання вимог законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація