Екс-голові правління «Старокиївського банку» оголосили підозру у привласненні 82 млн гривень

Екс-голові правління «Старокиївського банку» оголосили підозру у привласненні 82 млн гривень

Фото: УНІАН

Слідчі з’ясували, що банкір заволодів грошима банку, видаючи кредити підставним та підконтрольним особам.

Колишньому голові правління ПАТ «Старокиївський банк» повідомили про підозру у привласненні 82 млн гривень коштів установи.

Про це повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

«Прокуратурою міста Києва 26 вересня 2017 року спільно з СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження УЗЕ у м. Києві повідомлено про підозру колишньому голові правління ПАТ «Старокиївський банк» за фактами привласнення коштів банківської установи в особливо великих розмірах», - йдеться у повідомленні.

Як з‘ясували слідчі, упродовж 2007-2013 років екс-голова правління банку привласнив кошти банку, діючи у змові з іншими службовцями фінустанови та використовуючи своє службове становище, шляхом видачі кредитів підставним та підконтрольним особам.

Наразі досудове розслідування триває, раніше столична прокуратура оголосила підозру колишньому заступнику голови правління ПАТ «Старокиївський банк» за фактами розкрадання коштів банку.

Нагадаємо, Нацбанк ліквідував "Старокиївський банк" у вересні 2014 року через неплатоспроможність установи.

"Реанімаційні" заходи не допомогли врятувати банк, тож НБУ прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та початок процедури ліквідації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація