Ексклюзивні BMW з ідеальним салоном: держава виставила на аукціон автомобілі втікача Клименка

Ексклюзивні BMW з ідеальним салоном: держава виставила на аукціон автомобілі втікача Клименка

Стартові ціни на машини не маленькі, але прийнятні для авто VIP-класу.

Автомобілі колишнього міністра-втікача Олександра Клименка можуть стати власністю кожного, хто зможе собі дозволити їх придбання на електронних торгах агентства з управління заарештованими активами. У продаж надійшли п’ять елітних іномарок, серед яких є ексклюзивні моделі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

BMW 6-ї серії з 4-літровим двигуном має салон із рудої шкіри і лише 6 тисяч кілометрів пробігу. Це практично нове ексклюзивне авто максимальної комплектації виготовили на замовлення в 2013 році, а вже на початку 2014-го Клименко втік з України, тож насолодитися машиною навіть не встиг. Цей автомобіль є єдиним подібним в Україні, і покупцеві обійшовся майже у 200 тисяч доларів. Однак на аукціоні конфіскованого майна його початкова ціна буде вдвічі меншою. При цьому існує бонус – усі речі, котрі лишилися в салоні від попереднього власника, наприклад, подушки, серветки і навіть водичка. За законом, усе це має лишатися недоторканим до аукціону.

Авто міністра-втікача Олександра Клименка виставили на електронні торги

Авто міністра-втікача Олександра Клименка виставили на електронні торги

Із молотка цього місяця підуть загалом п’ять автомобілів соратника Януковича. Їх можна роздивитись і на сайті аукціону, і на стоянці просто неба. Як видно з держномерів, Клименко захоплювався магією цифр, а іконки в салонах свідчать, що машини освячені. Автомобілі можна оглянути, однак тест-драйв заборонений – закон забороняє експлуатувати конфіскат. 

За даними Генпрокуратури, загалом Клименко з державного бюджету вкрав 12 мільярдів доларів. Частину його майна конфіскували і місяць тому передали Нацагентству з управління активами, одержаними від корупційних злочинів. Так у державній власності опинилися 154 об’єкти нерухомого майна, з яких 87 – це елітні квартири в столиці та 17 маєтків під Києвом. Правоохоронці провели сотні обшуків, пов’язаних із міністром-утікачем у його компаніях, зокрема медіа-холдингу "Вести" та компанії "Юнісон". З останньою пов’язана інша BMW – моделі Х6 з 3-літровим дизельним двигуном і трьома турбінами. Машина 2017 року випуску, вона належала не Клименку, а акціонеру групи "Юнісон" Оксані Чепіжко, котрій прокуратура закидає відмивання мільярдів доларів екс-міністра. Через соцмережі жінка запевняє, що зараз перебуває в Карпатах, від слідства не переховується, а своє майно відстоюватиме в суді.

Господарі аукціону переконують, що продані авто в нових власників ніхто не відбере. І навіть якщо Оксані Чепіжко вдасться виграти справу, в кращому разі держава поверне їй тільки гроші, отримані з продажу машини. Сам Клименко продаж свого автопарку не коментує, попри те, що останнім часом став активним користувачем Facebook і навіть завів відеоблог.

Кореспондент ТСН Наталія Гончарова

Повʼязані теми:

Наступна публікація