Експерт розповів, чи зміниться курс гривні після першого туру виборів

Експерт розповів, чи зміниться курс гривні після першого туру виборів

Фото: УНІАН

Іноземні інвестори та партнери очікували виходу до другого туру Зеленського та Порошенка.

Пара Зеленський-Порошенко була очікувана для іноземних інвесторів та партнерів і не стала несподіванкою для ринку, отже якихось економічних потрясінь після першого туру президентських виборів чекати не варто. Про це ТСН розповів колишній голова Наглядової ради депозитарію Роман Сульжик.

За словами економіста, курс гривні міг би постраждати, якщо б до другого туру вийшла Юлія Тимошенко, а все через її гучні обіцянки.

"Вийду з МВФ, понижу ціни на газ", – це було дуже негативно сприйнято ринком. Зараз ринок видихнув, пара Порошенко-Зеленський для них була очікувана. Ризики ще є, але це буде сприйняте нейтрально і навіть трошки позитивно", - зазначив Сульжик.

Також експерт зазначив, що зміна президента також не принесе негативних змін. Економіст впевнений, що інвестори дадуть Зеленському десь з півроку на "розкачування", та уважно слідкуватимуть – яких він людей візьме до команди та які рішення ухвалюватиме.

Експерт не виключає деякі коливання курсу гривні у обмінниках, пов'язані з панічними настроями та обстановкою невизначеності, але вони, каже Сульжик, мають пройти після другого туру.

ТСН підрахувала, у скільки загалом державі обійшлася ця виборча кампанія

ТСН підрахувала, у скільки загалом державі обійшлася ця виборча кампанія

Як повідомлялося раніше, в Україні завершилося голосування на першому турі виборів президента України. За даними "Національного екзит-полу 2019" станом на 18:00 у першому турі виборів президента України перемагає шоумен Володимир Зеленський із результатом у 30,4%Петро Порошенко посів другу сходинку з показником 17,8%Юлія Тимошенко стала третьою - 14,2%.

В результатах екзит-полу на замовлення ТСН станом на 18:00 Зеленський отримав 30,1% голосів виборців, на другому місці -  Порошенко із результатом у 18,5%. Третю позицію обійняла Тимошенко - 14%. 

Згідно із даними екзит-полу центру SOCIS, співзасновником якого є головний ідеолог БПП Ігор Гринів, на замовлення телеканалу "Прямий", різниця між Зеленським (29,25%) та Порошенком (19,19%) трохи менша, однак вони вдвох також проходять у другий тур. На третьому місці опинилися Юлія Тимошенко (13,75%), на четвертому – Юрій Бойко (9,24%), а замкнув першу п’ятірку Анатолій Гриценко (7,91%). 

Повʼязані теми:

Наступна публікація