Перейти до змісту
Експерти порахували, як змінилася вартість продуктів від початку року

Експерти порахували, як змінилася вартість продуктів від початку року

Найбільше подешевшала цибуля, а подорожчала — картопля.

У Держстаті склали рейтинг продуктів, які найбільше подешевшали та подорожчали в цьому році.

Про це розповіли у Сніданку з 1+1.

Найбільше подешевшала цибуля — приблизно на 35%. Наразі овоч коштує майже 6 гривень за кілограм. Вартість картоплі зменшилася на 33%, яєць — на 14%, а курятини — на 13%.

Продукти-лідери з подорожчання — це яблука. Цей фрукт зріс у ціні на 37%. У середньому кілограм коштує 22 гривні. Також збільшилася вартість моркви та гречаної крупи. 

Як повідомлялося, "борщовй набір" овочів в Україні від вересня 2019-го до вересня 2020 року подешевшав на 26,7% — до 34,45 грн. Наразі найдорожчою є лише картопля, яка коштує понад 9 гривень за кілограм. 

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин