Експерти розповіли, чи варто замінювати бензиновий двигун авто на газовий

Експерти розповіли, чи варто замінювати бензиновий двигун авто на газовий

Витрати на переобладнання двигуна швидко окупляться

Українці масово заміняють двигуни власних авто.

В Україні активізувались водії, які бажають замінити двигун автомобіля, що працює на бензині, на газовий.

Про це йдеться у сюжеті zik.ua.

За словами фахівців, попит на газ був завжди, але якщо раніше в чергу записувалися за кілька днів наперед, то зараз ідеться про місяці.

"Трошки економія по коштах. Бо як би не було, зараз у ціні між газом і бензином трошки є різниця. Та наскільки я знаю, це чистіше для екології . Бо газ є газ, бензин є бензин і немає окису", - розповів власник машини Володимир.

Із ним погоджується власник авто на газу Ростислав: "Наполовину економніше на газу їздити - це природній газ. Але мало таких газових заправок, бо вони складні, я так розумію".

Проте послуга заміни двигуна недешева, коштує не менш як 10 тисяч гривень. До того ж доведеться виготовити новий технічний паспорт, а це ще як мінімум 350 гривень. Та витрати на переобладнання швидко окупляться.

"Якщо взяти ціну бензину в районі 25 грн, то ціна на газ складає десь в районі від 12 до 14 грн. Навіть із умовою того, що автомобіль п'є більше газу чим бензину, але в різниці вартості все одно виходить пристойна економія", - наголосив власник СТО Анатолій.

Фахівці кажуть, сучасні технології дають змогу перевести на газ чи не будь-який автомобіль - від старих до найновіших марок. Ціна послуги залежить не лише від обладнання, а й від марки машини. Спеціалісти пояснюють, що чим простіша система живлення, тим дешевше обійдеться встановлення.

"Ціна установки, наприклад, 380 євро. Чим більше їздить, тим більше економить. Щодо грошей, якщо взяти бензин - газ становить близько 40% економії", - додав власник СТО.

Візьмімо для прикладу Daewoo Lanos. Пересуваючись містом, це авто витрачає близько дев'яти літрів на 100 кілометрів. Нескладно порахувати, що за щоденного маршруту у 100 кілометрів установка окупиться за сім місяців. А масивний позашляховик Infiniti Qx56 із витратою пального 24 літри на сто кілометрів, відпрацює заміну двигуна приблизно за три місяці.

Щоб перейти на газовий двигун, чекати довго не доведеться. За словами майстра Юрія, який здійснює таку заміну, робота займає від кількох годин до двох днів.

Єдине, що доведеться змінити в машині, то це облаштувати новий бак - для газу. До прикладу, він може бути на місці запасного колеса, втім для кожної автівки є свій варіант.

"Бак місткістю 45 літрів, в середньому туди поміщається трошки менше газу на 7%, десь 38 літрів газу. Температура газу -40 градусів. Тому літом при бажанні можна ставити охолоджувати напої", - пояснив інженер Андрій.

На СТО запевняють, що газовий двигун цілком безпечний, на таких їздять 80% європейських машин. 

"Він вибухонебезпечний, але тут стільки є систем захисту, що просто про це можна не думати", - запевнив автомеханік Юрій.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, як не купити крадену бойовиками машину.

Аби обладнати машину газовою установкою, водії чекають по три місяці

Аби обладнати машину газовою установкою, водії чекають по три місяці

Повʼязані теми:

Наступна публікація