Журналісти ТСН з'ясували, що ковбаса українських виробників цілком їстівна та безпечна для здоров'я.
Тиждень тому прем'єр Микола Азаров був вражений, дізнавшись, що у дитячих сосисках є соя, а замість м'яса чимало виробників продають українцям воду. Журналісти ТСН вирішили перевірити, чи справді українська ковбаса гірша за імпортну і купили кілька зразків навмисно не з дешевих, бо ціна, нібито, напряму пов'язана з якістю.
Результати перевірки в "Укрметртестстандарті" показали, що половина із шести продуктів цілком відповідали українським стандартам безпеки та якості харчів. Це українські сосиски торгівельної марки "Ятранчик", німецька ковбаса "Гурман у пармезані" та іспанська сиров'ялена ковбаса "Фует Екстра".
Натомість вразила відхиленням від стандартів розрекламована білоруська продукція, що нібито виробляється за радянським держстандартом. Як виявилось, у ній замало білка і забагато води, також ковбаса містить заборонений в Україні штучний барвник "понсо".
Журналісти також перевірили підприємство "Візит" у містечку Узин Київської області, яке за словами голови Держспоживінспекції України Сергія Орєхова, отримало припис про повну зупинку виробництва.
Керівник складу та працівники підприємства запевнили, що виробництво ніхто не зупиняв, а підприємство не закривали.
Експерти "Укрметртестстандарту" нині радять українцям більше довіряти відомим маркам. Проте, як виявила експертиза, ціна плюс бренд не завжди дорівнює якість. Наприклад, в українській "Лікарській" ковбасі марки "Дружба народів" був виявлений такий же заборонений барвник, що і в білоруській. А у Дрогобицькій ковбасі "Скворцово" експерти знайшли сою та надлишок води.
Позитивним висновком експерименту можна назвати те, що жоден зі закуплених зразків не містив ГМО.
Українцям розкажуть правду про ковбасу через 2 тижні
Українську ковбасу покликали на експертизу
В Україні найбільше фальсифікують ковбасу і морозиво
В Україні створять "чорний список" м'яса та ковбаси
Держінспекція забракувала третину перевіреного м'яса і молока