Експосадовця "Нафтогазу" підозрюють у розкраданні 284 мільйонів гривень - Нацполіція

Експосадовця "Нафтогазу" підозрюють у розкраданні 284 мільйонів гривень - Нацполіція

Фото: УНІАН

Чоловік підписав акти виконаних робіт, які насправді не були виконані.

Колишнього посадовця НАК "Нафтогаз України" підозрюють у розтраті державних понад 284 млн грн. Слідчі Державного бюро розслідувань та Нацполіції повідомили йому про підозру.

"Між керівництвом ПАТ "НАК "Нафтогаз України" та комерційною структурою було укладено договір проведення сейсморозвідувальних досліджень вартістю 407 мільйонів гривень. Достовірно знаючи, що підрядник не виконував частину робіт, обумовлених угодою, колишній керівник департаменту спочатку передав необхідну документацію керівництву, а в подальшому підписав акти про їхнє виконання. На підставі цього пакету документів на рахунки комерційної структури безпідставно було перераховано кошти. Внаслідок злочинних дій колишнього посадовця державі завдано понад 284 мільйони гривень збитків", - ідеться в повідомленні Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Підозру повідомили 14 лютого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8,5 тис. грн до 17 тис. грн).

Найближчим часом буде вирішуватися питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше повідомлялося, що митники аеропорту "Херсон" попалися на систематичному вимаганні хабарів із підприємців.

У Міненерго анонсували звільнення керівників "Нафтогазу" та "Укренерго"

У Міненерго анонсували звільнення керівників "Нафтогазу" та "Укренерго"

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація