Екзамен України перед німецьким бізнесом. Що повинен зробити Київ, аби прийшли інвестиції

Екзамен України перед німецьким бізнесом. Що повинен зробити Київ, аби прийшли інвестиції

Яценюк і Меркель відвідають Українсько-німецький бізнес-форум у Берліні / Фото: УНІАН

У Берліні стартує Українського-німецький бізнес-форум.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні перебуває з робочим візитом у Німеччині. У Берліні він разом з канцлером Німеччини Ангелою Меркель відкриє Українсько-німецький бізнес-форум, а потім удвох проведуть переговори.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Відкриють Українсько-німецький бізнес-форум опівдні за Києвом. Конференція зібрала понад півтисячі учасників - представників українського бізнесу та німецьких підприємців, які хочуть зрозуміти, чи вигідно і безпечно їм інвестувати в Україну. Найбільше західні бізнесмени побоюються проблем із корупцією, непрозорим судочинством, махінаціями на митниці. Саме у цих сферах німецькі ділові кола чекають найрішучіших реформ. Водночас умови для інвестицій доволі привабливі. Особливо цікавить німців українська легка промисловість, аграрний та харчовий сектори, а такою ІТ-сфера.

"В Україні занизькі зарплати через знецінення гривні. Українці отримують п'яту частину польських зарплат. Водночас є ринковий доступ до ЄС - з наступного року запрацює зона вільної торгівлі. Тож умови вигідні", - говорить експерт німецької групи радників при уряді Роберт Кірхнер. Повне інтерв'ю з Кірхнером читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

"Досі боротьба з корупцією не принесла жодного результату! Звільнення суддів і звільнення корумпованих чиновників не є боротьбою з корупцією. Тому що ніхто не дає гарантії, що нові призначенці відрізнятимуться від старих.  Потрібна дієва правова система, у якій корупція буде покарана. Та цього немає", - нарікає голова правління Східного комітету німецької економіки Райнер Лінднер.

Міністр фінансів Наталія Яресько та міністр економічного розвитку Айварас Абрамовичус, які також беруть участь у форумі, муситимуть навести серйозні аргументи на користь інвестицій в Україну.

Також на зібранні підпишуть низку угод. Зокрема, про заснування Німецько-української промислової палати та про кредит "Нафтогазу" від Європейського банку реконструкції та розвитку на 300 мільйонів доларів.

Після відкриття форуму Ангела Меркель очікує Арсенія Яценюка на двосторонні переговори. Потому запланована їхня спільна прес-конференція.

Раніше Меркель назвала умови, за яких німецькі інвестори прийдуть в Україну. За її словами, блискавичного вкладання грошей в українську економіку не буде. Чому, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Арсеній Яценюк та Ангела Меркель опівдні відкриють Української-німецький інвестиційний форум

Арсеній Яценюк та Ангела Меркель опівдні відкриють Української-німецький інвестиційний форум

Повʼязані теми:

Наступна публікація