Фінансові ринки пророкують перемогу Клінтон на виборах у США. Що відбувається з доларом

Фінансові ринки пророкують перемогу Клінтон на виборах у США. Що відбувається з доларом

Фото: Reuters

Долар стабілізувався на азіатських торгах у вівторок.

Світові фінансові ринки переконані, що перемогу на президентських виборах у США здобуде Гілларі Клінтон. А тому на азіатських торгах долар стабілізувався.

Шанси на перемогу Клінтон збільшила заява ФБР, яке не бачить підстав для кримінальної справи проти Клінтон через використання нею приватного поштового сервера, коли вона була держсекретарем США. Про це пише Reuters.

Ймовірність перемоги Клінтон оцінюють у 90%. Про це свідчать опитування, проведені Reuters та соцслужбою Ipsos.

Долар оговтався від недавнього падіння і зміцнився стосовно валют-конкурентів. Проти японської ієни, що вважається валютою-притулком, долар стабілізувався на позначці 104,33, піднявшись з місячного мінімуму 102,54 ієни, встановленого в четвер, 3 листопада.

Євро також стабільний до долара і торгується на рівні 1,1043 долара. У п'ятницю євро на торгах коштував 1,1143 долара – це була найвища позначка за останній місяць, від 11 жовтня.

Трохи покращився індекс долара, який відстежує динаміку американської валюти проти кошика з шести основних конкурентів. Нині його показник становить 97,721. У п'ятницю був на рівні 96,894 – також найнижчий показник за останній місяць.

Тим часом в офіційних курсах Нацбанку України долар залишився стабільним і, як і вчора, становить 25,57 гривні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація