Фінансовий радник Roshen анонсував ймовірний продаж фабрики у Липецьку за декілька місяців

Фінансовий радник Roshen анонсував ймовірний продаж фабрики у Липецьку за декілька місяців

Фото: УНІАН

Наразі є прогрес в переговорах з продажу активів Roshen в Росії і, можливо, угода буде завершена в найближчі кілька місяців.

Фабрика корпорації Roshen у Липецьку може бути продана в найближчі місяців.

Про це заявив Макар Пасенюк - керуючий директор ІГ ICU, яка виступає одним з фінансових радників з продажу корпорації.

Повідомляється, що фінансові радники пропонували різні варіанти, щоб прискорити процес продажу компанії, в тому числі можливість продажу російських і українських активів окремо.

В результаті клієнт прийняв рішення передати свою частку в корпорації в незалежний "сліпий" траст (blind trust), щоб дистанціювати себе від бізнесу в зрозумілий для західного співтовариства спосіб.

"Це не означає, що продаж Roshen зупинився. Наразі є прогрес в переговорах з продажу активів Roshen в Росії і можливо угода буде завершена в найближчі кілька місяців, на жаль, є багато непередбачених подій в майбутньому", - говориться в коментарі Пасенюка.

Нагадаємо, що податкова інспекція Росії вимагає від фабрики Roshen  сплати податку, пені, штрафу і відсотків в загальній сумі 374,420 млн рублів. У відповідь фабрика звернулася до арбітражного суду з позовом про визнання незаконним рішення податкового органу та попросила суд прийняти забезпечувальні заходи.

Загальна вартість кондитерської фабрики президента в Липецьку оцінюється у 200 млн дол. Втім покупця підприємства досі немає. Саме ж виробництво на липецькій фабриці за 2015 рік впало в чотири рази.

Повʼязані теми:

Наступна публікація