ФОПам із "червоних" зон почали виплачувати 8 тис. грн: яка сума пішла на першу компенсацію

ФОПам із "червоних" зон почали виплачувати 8 тис. грн: яка сума пішла на першу компенсацію

Фото: УНІАН

Гроші вже направили на рахунки ФОПів.

В Україні перші 200 млн гривень вже спрямувала держава на виплату підприємцям і найманим працівникам, які через посилення карантину мусили припинити діяльність. Загалом станом на 28 квітня понад 300 тис. ФОПів з "червоних" зон подали заявки на отримання 8 тис. гривень.

Про це заявив голова Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.

За його словами, якщо заявок на виплату надійде більша кількість, аніж це було передбачено, на програму спрямують додаткові кошти. Адже, як він пояснив, що програма буде доступна протягом 2021 року для всіх областей, які потрапляють в "червону" зону.

"Ті ФОПи і працівники, які подали заявки в перші дні роботи програми, вже починають отримувати допомогу. Перші 200 млн гривень вже пішли на виплати і далі процес буде ритмічним", - сказав Петрашко.

Також додатково до 8 тисяч гривень підприємці та наймані працівники з "червоних" зон зможуть отримати виплати від місцевої влади, у разі введення таких виплат за рішенням органів місцевого самоврядування.

"Окрему заяву на цю допомогу надавати не треба, достатньо реєстрації в застосунку "Дія". Далі Мінціфри у десятиденний термін після закінчення терміну подачі заяв формує і передає місцевим органам, на території яких введені обмежувальні протиепідемічні заходи, переліки застрахованих осіб для прийняття рішення про надання допомоги за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, українським підприємцям, які через локдаун не мають змоги заробляти, вдруге нададуть матеріальну допомогу. ФОПИ та наймані працівники, які постраждали від посилених карантинних заходів у регіонах "червоної" зони, зможуть отримати 8 тисяч гривень компенсації від держави. Крім цього можливі додаткові виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення. Хто має право на отримання компенсації і як подати заяву на її отримання, читайте за цим посиланням.

Як повідомлялося, в Україні на компенсацію за локдаун від держави ФОПам і найманим працівникам підготували 2,9 млрд гривень. Заявки ФОПи можуть подавати протягом 30 днів від дня запровадження посиленого карантину.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Чи вистачить на всіх ФОПів по 8 тисяч гривень допомоги від держави – Економічні новини

Чи вистачить на всіх ФОПів по 8 тисяч гривень допомоги від держави – Економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація